luni, 2 august 2010

Mary Jane Smith , povestea unui doctor de succes


Intr-un satuc mic , in varf de munte , unde destinul celor care se nasc acolo este sa moara fara pic de educatie , se naste o fetita , cu un sambet de aur . Mama ei este hotarata sa plece cu ea din satul natal ca sa nu aiba acelasi destin ca al ei . Parintii ii pun numele Mary Jane .


Dupa ce fetita a implinit 3 ani , mama o duce la oras ca sa urmeze o gradinita si apoi o scoala buna . Din primele ei zile la gradinita da semne ca in viitor va fi un om destept cu o cariera pe care toti o vor invidia .


Asa se scurg 3 ani si fata ajunge in clasa intai . Primi ei pasi pe coridorul scoli ii dau curaj sa urmeze acest drum in continuare . Fata termina clasele 1-4 cu coronita si cu aprecierea invatatoarei .

Acum fata este adolescenta dar fara mofturi . Intelege ca parintii ei deabia o tin la scoala . Ea isi doreste ca pe viitor sa ajunga un chirurg de succes . Notele mari pe care le ia o ajuta sa fie cu un pas mai aproape de marele vis al ei .

In sfarsit ea termina clasa a opt-a cu media de final 10 . Ea este repartizata la cel mai bun liceu dar acesta se afla in New York iar parintilor le este greu sa ajunga pana acolo . Din fericire niste oameni cu suflet bun au auzit povestea ei si strang impreuna 5000 de dolari ca fata sa-si continue studile .

La liceu intampina multe probleme dar reuseste sa treaca peste ele si notele raman la fel de mari . Visele ei de a deveni chirurg nu se risipesc si ea mai face un pas important pana a-si indeplini marele vis .

Si ani de liceu s-au terminat si fata urmeaza o facultate de succes . Dupa ce obtine diploma , poate incepe sa proveseze ca doctor chirurg . Ea se indragosteste de baiatul ambasadorului americii si in scurt timp ei se casatoresc . Fata isi termina studiile cu succes si urmeaza sa devina doctor chirurg .


Mary Jane are acum 35 de ani o fetita de 8 ani , un sot iubitor si o cariera stralucitoare . Ea vindeca multi copii si oameni de boli incurabile .

Intr-o zi ajunge la ea pe masa de operatii un copil cu o boala foarte grava . In incercarea disperata de al salva greseste operatia . Copilul nu moare dar nu mai poate fi salvat . Tulburata , Mary Jane in drum spre casa iese de pe carosabil si ajunge cu masina intr-o prapastie . Dupa 2 ore de la accident salvarea vine la fata locului dar cadavrul este de negasit . Incep cautarile dar in zadar . Rudele organizeaza inmormantarea fara cadavru . Dupa 2 zile de la inmormantare , sotul lui Mary Jane si fetita merg cu masina pe autostrada .Fetita vede pe marginea drumul un cadavru . Barbatul se da jos din masina sa vada al cui e . Socat vede ca e cadavrul sotiei sale . Incepe sa planga . Fetita curioasa se da si ea jos din masina . Ea ii spune tatalui ei :
-Tati , mami respira !
Barbatul ii i-a pulsul . Intr-adevar Mary Jane respira . O urca repede in masina si o duce la spital . Incepe operatie . Totul decurge bine pana cand :
-Domnule doctor , ii scade pulsul .
-Puneti aparatul pentru marirea pulsului .
-Domnule doctor , nu mai are puls .
-Electrosocuri .
-I-a revenit pulsul la normal .
-Continuati operatia .

Operatia a decurs cu succes iar Mary este in viata . Dupa cateva zile e aproape refacuta complet si se plimba deja prin camera . Doctorul de garda intra la ea in salon :
-Mary am o veste cumplita . Baietelul pe care ai incercat sa-l salvezi e pe moarte si trebuie sa intre imediat in operatie dar nu este nici un chirurg in spital .
-Intru eu in operatie .
-Dar nu poti . Nu esti refacuta complet .
-Ba da sunt . Lucy ( o asistenta ) pregateste ustensilele ! Intru in operatie !
Mary intra in operatie . Parintii baiatului stau in suspans pentru ca acelasi chirurg l-a adus pe copilul lor la un pas de moarte .

Au trecut 3 ore si nimic . Nici o veste . Nici o privire . Nimic . Intr-un final o asistenta iese din cabinet cu o fata trista .
-Ce s-a intamplat ? Traieste ? Va mai trai ? A murit ?
-..... Traieste dar .... are nevoie de un transmpand de rinichi .
Parintii au sarit in sus de bucurie . Copilul lor traieste . Chiar daca copilul lor are nevoie de trasplant . In urma cu 2 ore a sosit la spital un copil care a murit intr-un accident de masina . Parintii sunt dispusi sa doneze organele iar acel baiat este compatibil cu baiatul lor .



Operatia de transplant a avut loc si totul a mers bine . Mary Jane si-a continuat traiul obisnuit , si a invatat multe din experienta aceasta . Dupa 15 ani , Mary inca mai profeseaza iar fica ei s-a casatorit cu baiatul pe care l-a salvat de mult . Ei au trait fericiti impreuna , iar Mary in scurt timp a devenit bunica .

0 si-au dat cu parerea:

Trimiteți un comentariu