miercuri, 4 august 2010

Discutie motivationala despre sfarsitul lumi


Trei prietene stateau la colt de strada si barfeau :
-Cum crezi ca va fi la Sfarsitul Lumii ?
-Cum sa fie ? Ca la Sfarsitul Lumii .
-Eu m-am asigurat ca de Sfarsitul Lumii am pe masa toate bucatele necesare .
Un om inalt , cu pasi grei se apropie de ele si le spuse :
-Sfarsitul Lumii nu e cea ce credeti . Oameni rai vor fi distrusi iar cei buni vor ajunge in Paradis , unde totul este frumos iar omenirea va fi nemuritoare .
Vazand ca nu prea e bagat in seama . Omul pleaca . Cele trei isi reiau convorbirea dar una ramase pe ganduri .
In acea noapte nu putuse sa doarma . Se gandea ca vrea sa fie o persoana mai buna . A doua zi a pus acest lucru in practica .In loc sa stea de vorba se ducea la Biserica si impartea mancare pe la orfelinate si la aziluri de batrani . Cu timpul ea se schimbase . Intr-o zi se intalni cu prietenele ei :
-Elizo , n-ai mai vorbit cu noi . Ce s-a intamplat ?
-M-am schimbat . Acel om care vorbea despre Sfarsitul Lumii m-a facut sa devin o persoana mai buna . Va ,,invit,, sa faceti si voi asta .
-Nu ne trebuie noua . Ne placem asa cum suntem .
La scurt timp dupa aceasta convorbire cele doua au inceput sa fure . Eliza nu mai avea nici o treaba cu trecut si privi inainte .
Asa au trecut multi ani . Cele trei prietene se schimbasera de-a binelea . Una dintre ele a ales calea cea dreapta iar celelalte calea cea rea . Dupa 3 ani de la aceasta schimbare veni si Sfarsitul Lumii . Toti oameni au fost selectati . Fiecarui om ii se va spune de ce parte e . A venit si randul Elizei si a fostelor ei prietene .
-Tu care ai fost buna la suflet si ai ales calea cea dreapta te vei duce in Rai iar voi doua care ati furat si ati mintit va veti duce in Iad .
La rascrucea dintre aceste doua lumi diferite pacatoasele isi luasera ramas bun :
-Ne pare rau ca nu te-am ascultat . Sa fi ca pana acum in continuare . Noi am pacatuit meritam o asemenea soarta .
Si se despartira pentru totdeauna . Elizei ii venea sa planga dar se obisnui cu asta . Ea trai fericita in Rai . A tinut minte toata viata ei (viata ei fiind nesfarsita) aceasta despartire tragica de prietenele ei .

0 si-au dat cu parerea:

Trimiteți un comentariu