marți, 17 august 2010

Legile junglei (capitolul unu )


Un urlet ingrozitor de tigru sperie chiar si pe cei mai neinfricati vanatori . Niciun animal n-a supravietuit in lupta cu Atila , tigrul plin de mandrie si de curaj . Atila priveste in jur , miroase teritoriul si dintr-odata zvagneste spre campul de lupta . El era seful junglei , chiar daca in jurul oamenilor este doar o pisica fara aparare . Haiticul lupului Makra nu e de aceasi parere cu tigrul care mereu le calca teritoriile . Nimeni nu avea curaj sa vorbeasca cu Atila in fata dar toata jungla barfea despre conducatorul lor . Tigrului nu-i era teama de nimic dar ca orice animal din jungla avea temerile lui . Cand am spus ca nimeni nu la invins vreodata pe Atila am mintit . Acesta a fost invins odata , demult pe vremea cand Makra ajunse stapan pe haitic . Makra era foarte sever asa ca fiecare trebuia sa respecte regulile lui . Dar Atila care era tigru si nu lup nu se lasa condus de vorbele unui caine tanar care nu stie ce e viata din jungla . Intr-un final s-a ajuns la o incaierare iar Makra in toate puterile lui castiga pe drept lupta . De atunci Atila devenise si mai inspaimantator decat de obicei . Nu se pleca niciodata in fata lupului dar nici nu recunostea ca a fost invins de un tanar membru al junglei . Makra ajunse de tanar pe tronul haiticului pentru ca tatal sau era foarte batran si nu avea incredere in alti lupi . Invatat de mic cu legile junglei si cu asprimile ei , Makra se maturiza repede si deveni in scurt timp un bun conducator .
Atila stie ca Makra a ajuns la batranete dar tot vrea sa duca o lupta cu el . Ambitile acestui tigru erau nemasurate si puterea la fel . De cand l-a invins pe leul Mao se credea regele animalelor iar daca nu te supuneai regulilor lui Atila devenea furios si nu dura mult pana sa inceapa o incaierare . Cel mai des femelele in necajeau pentru ca daca atacai o femela erai considerat jivina junglei si trebuia sa o parasesti cat mai curand .
Atila il ura cel mai tare pe ursul Bag , care era profesorul tuturor puilor din jungla . Acesta ii invata fiecare limba a junglei , fiecare miscare de atac sau de aparare dar le atragea mereu atentia ca intr-o zi vor trebui sa se lupte cu Atila si sa-l invinga :
-Intr-o zi , cand ii va sosi momentul lui Atila , va muri iar voi va veti umple de glorie si stramosi vostri isi vor aduce aminte de acest moment solemn !
Acestea il necajeau cel mai tare pe Atila . Tigrul nu avea niciun prieten dar fiecare ii respectau poruncile . El stia ca intre hatisurile junglei fiecare il vorbeste pe la spate dar cand animalele sunt in fata lui treburand de frica nu mai scot nici un cuvant si asculta porunca lui .

0 si-au dat cu parerea:

Trimiteți un comentariu